De Grå Tigere* spiser ikke tudekiks

Jeg er fra flere sider blevet konfronteret med den holdning, at De Grå Tigere kun er skabt for, at pive i kor over den måde man behandler voksne modne mennesker på.

Det er helt forkert opfatte !. De Grå Tigere’ formål er at italesætte, debattere, påvirke og dermed hjælpe med til  at flytte grænserne for den måde man opfatter, lovgiver og håndtere voksne modne mennesker i dagens Danmark.

I debatten er der emner som :

Hvorfor har man ikke de samme økonomiske muligheder når man er 55+ som man har når man 45, når vi samtidig gerne skal arbejde længere og helst til vi er tæt på 70 ?.

Hvorfor har 50+ svære ved at vende tilbage til arbejdsmarked og bidrage, end alle andre grupper af ledige, når der næsten dagligt bliver fortalt om mangel på kvalificeret arbejdskraft og løsningsmodellen er en kortsigtet og nok ikke helt gennemarbejdet Quick-fix …at importere udenlandsk arbejdskraft.

At være medlem af De Grå Tigere betyder ikke, at man bare er en passiv del af en støttegruppe og får en rulle tudekiks til fri afbenyttelse ifm. indmeldelse.

Nej at være medlem af De Grå Tigere betyder, at man har valgt at være aktiv i et netværk og det sker ved at deltage i debatten, komme med indlæg, reaktioner og i det hele taget, at bidrage ”givende” i netværket ved bla. at linke op med de andre medlemmer af gruppen og komme med reaktioner på deres indlæg.  

Logoet er en tiger i spring ( bevægelse ) den ligger ikke stille og kigger på. Det er med stor sandsynlighed heller ikke isoleret til et fænomen på LinkedIn.

Hvis vi som voksne modne mennesker ikke indbyrdes magter at kommunikere,  og som gruppering råbe op, så har dem der laver eller har glemt at regulere regler, begrænsninger og tiltag, som reducere mulighederne når man er 50+, jo en legitim ret i deres antagelse, at vi er blevet det svage led i kæden og ikke behøver at blive taget alvorligt som gruppe i samfundet. Så er det hver mand/kvinde for sig selv“.

2 tanker om “De Grå Tigere* spiser ikke tudekiks

 1. Tommy Galskjær Svar

  Godt sagt. Vi skal have “svesken på disken” hvis holdningen til den modne og ældre generation skal ændres. Vi VIL have de samme muligheder for ansættelse som andre grupper i samfundet. Det skal ikke kun være gruppen mellem 25 og 45 år der skal have job.

  • Michael IndlægsforfatterSvar

   Helt enig Tommy.
   Det man oplever og læser fx. LinkedIn er jo direkte dumt. Hvorfor datoen på en fødselsattest kan være, så altafgørende er efter min mening en fobi som er uden for pædagogisk rækkevidde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *