Er voksenmobning (Aldersdiskrimination) en moderne “Huxley” ?

I grundloven står der, at vi alle er lige for loven. Janteloven siger, at du skal ikke tro du er noget.

Men er du så uheldig at du har passet på dig selv og er blevet ældre end 49, så har du ikke længere samme økonomiske og sociale rettigheder som alle dem der er yngre end dig selv.

Du har ret og pligt til, at følge landets love. Du skal betale skat til den fælles kasse.

Men bliver du jobsøgende så er det bare ærgerligt !. Det du kunne i går tror virksomhederne ikke længere på du kan imorgen, hvis du er blevet 50+. Det samme gælder din økonomiske selvstændighed. Passere du 55+ har du stort set ingen mulighed for at sikre dig selv og din familie, hvis du nu skulle komme i en situation, hvor du ikke kan arbejde. Det er jo så dobbelt kritisk, for du har også ekstremt svært ved at komme tilbage i “hamsterhjulet”, hvis det så sker.

Du bliver fra det ene øjeblik til det andet reduceret til niveauet efter “Omega”. Er der nogen som sagde Huxley ?.

Det er jo voksenmobning og der er tilsyneladende gået præmiesport i det. Tag KMD sagen : Her aldersdiskriminerende man alle der var +36. Gevinsten var en udmærkelse til direktøren for god motiverende ledelsesstil. Altså en honorering for godt håndværk !

Udviklerne af AI til HR formål , har lavet algoritmer som kan sortere på faktorer som alder, køn, etnisk oprindelse og diverse Buzzwords. Der er bare den detalje at de tre første faktorer må man ikke anvende iflg loven om forskelsbehandling fx. på alder.

Men der er ingen politikere, arbejdsgiverforeninger eller fagforbund, som undre sig over denne udvikling og som finder behov for at regulere på området.

” Det berører sikkert ikke så mange, så det er et ubetydeligt problem “

” Det er en selvforstærkende holdning uden hold i virkeligheden “

” De gamle piver over et minimalt problem, som er større for de unge “

” Hvis ??, der sker en diskrimination, så må vi kigge på det “ (når vi får tid….)

Det er et ønske fra arbejdsgiverforeningerne og der er politisk vilje til at pensionsalderen skal nærme sig 72, men ingen har tænkt på at regulere reglerne for, at de voksne tilsvarende kan sikre sig selv økonomisk. Tværtimod, så bortfalder mulighederne hurtig, så snart man har passeret 55+ dvs godt 15 år før man forventes at gå på pension.

Mobning er faktisk noget man tager dybt alvorligt allerede fra når vi kommer i børnehave, men når du passere 50+, så er det ok, at marginalisere og fjerne deres rettigheder.

Men det sker jo ikke her, kun i en fjern galakse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *