Fordom, fobi eller fornuft

Når man læser kommentarerne, til indlæg og opslag på LinkedIn. Så er der en helt tydeligt en rød tråd af fordomme og fobier på begge sider. De yngre jobansøgere synes, at de ældre piver og at de modsat selv har det langt svære end dem fordi de mangler erfaring. De voksne mener de bliver diskrimineret på deres alder og at man nedvurdere deres kompetencer.

Mens virksomhederne gør som det passer dem, uden at forklare hvorfor de gør det eller hvad det er som har betydning for deres subjektive sortering af kandidaterne til de opslåede stillinger. Det er fåtal af virksomheder og HR der bruger tid på, at fortælle især de afviste kandidater hvorfor man ikke er kommet i betragtning. Man gemmer sig bag no-reply mails, receptionisten, eller kontakt info, som ikke bliver besvaret. Og kommunikationen er standard tekst, uden empati, forståelse eller respekt for ansøgerne, som har brugt timer, måske endda dage på at sætte sig ind i virksomheden og dens målsætninger, visioner og hvad man kan byde ind med i den sammenhæng.

Det skriger til himlen. Tænk, hvis vi alle på samme facon behandlede virksomhedernes reklamer, branding og markedsføring lige så nedladende, så ville samfundet jo gå i stå. Så hvorfor skal der ikke være respekt begge veje ?.

Tankerne bag De Grå Tigere er, at få italesat de helt tydelige fordomme og forbier som utallige vidnesbyrd, indlæg og kommentare i LinkedIn feedet dokumentere. Men de oprørte stemmer bliver sjældent eller aldrig modsagt af hverken virksomheder eller HR personer. De er lige så konfliktsky i feedet, som muligheden for respons fra deres ansættelsesansvarlige personer og afdelinger. Så der er plads til konspirationsteorier i nærmest det uendelige. Derfor skal tavsheden brydes med italesættelse i form af debatter, humor, ironi og fornuftige kommentare.

Personligt kan jeg bedst lide ironi og humor. Min erfaring ( Ja undskyld, men det har man fået i min alder ) har lært mig, at folk husker bedre en holdning hvis det har fået smilet frem end, hvis det er en lang tung tekst skrevet i sprogform og med et lixtal, der fremme forståligheden af problematikkernes eksponentielle tilblivelse i relation til fortællingens gengivelse og fundamentale essens af idegrundlaget , samt de afledte værdi produkter, som vil blive produktet af tekstens letforståelige indhold……

Eksempel på humoristisk tilgang til fordomme og fobier mod De Grå Tigere

Mit opslag på LinkedIn fra 25. juni 19, hvor jeg beskriver udfordringerne som moden jobsøgende der bare gerne vil tilbage i hamsterhjulet. Har fået en opmærksomhed, som jo for mig personligt er fantastisk, men for De Grå Tigere´s situation jo faktisk er dybt tragisk, fordi det helt tydeligt er et kæmpe problem, som de fleste har mødt, men som man indtil nu bare har slået hen da flere har troet, at det var bare noget man helt isoleret havde som problem, hver morgen når man står op. Hvilket kun vidner om, at de spin ? udtalelser der trods alt i meget få tilfælde er kommet fra de ” kyndige “, har haft sin effekt og isoleret sandheden i debatten

Det er totalt misforstået, når der er nogen som mener der findes aldersforskrækkelse, frasortering eller diskrimination af kandidater der er 50+. Alle tanker herom er uden hold i virkeligheden og har kun til formål at være selvforstærkende. “

Ballisager har i deres seneste rapport klart dokumenteret, at “liggetiden” for 50+ er væsentlig længere end for alle andre ledige og at der er mange fobier og især fordomme omkring dette segment af ledige. Rapporten viser også at de “kyndige” stadig mangler at anerkende, at her skal der gøres noget andet end bare sende folk på kursus i at skrive ansøgninger og CV, for der sker en form for selektion ude i virksomhederne, som betyder at man skal give denne gruppe andre værktøjer og virksomhederne skal konfronteres med deres (fra)valg.

E-bog: Seniorer på arbejdsmarkedet – Myter, fakta og gode råd

Der findes ikke et Quickfix, på dette, men der findes information, som kan synliggøre omfanget og dermed få tabuet frem fra skyggerne og fornægterne stillet skakmat.

lad fornuften sejre ved, at deltage i debatten på vores eget LinkedIn forum, skriv spændende og debatskabende indlæg i feedet under vores fælles mærke De Grå Tigere og få et kartotekskort der henviser til din unikke profil på Linkedin i vores Emnekartotek.

Og hvis vi alle byder ind, med det vi kan og fortælle en saglig historie, kommer med en relevant kommentar og debattere med respekt i feedet. Så vil det blive svært ikke på sigt, at anerkende at 50+ er fuldstændig lige så god en kandidat mulighed som alle andre der søger stillingen. Ingen fordomme ingen fobier, kun sund fornuft.

Jeg er en Grå Tiger og det er jeg stolt af !.

#degråtigere

.

Har du kommentare, synspunkter eller bare interesse i emner jeg tager op på bloggen så skriv dig op herunder. Ellers ses vi på LinkedIn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *