Har vores virksomhed en syg kultur ?.

Selverkendelse er vejen til udvikling. Der er mangel på arbejdskraft, hvis væksten skal bibeholdes, men har virksomhederne så ændret på deres holdninger, så de passer til tiden, eller forventer de fortsat at det er omverden som bør ændre sig ?.

Noget tyder på at der stadig mangler selverkendelse i virksomhederne for der er flere virksomheder der ansætter forkert, ensartet, som sidste gang og det er dyrt.

https://ballisager.com/faerre-fejlansaettelser/

En del af dette skyldes en næsten religiøs tro på, at diplomer og de fine kreative uddannelsestitler er langt bedre end opnået erfaring fra faktiske udfordringer i arbejdslivet. Resultatet er at virksomhederne langt oftere fravælger +50erne og +60erne og endda +40erne, for de kan jo “ikke omstille sig til de nye tider” !. Det er ganske enkelt en syg kultur !.

Hvis virksomhederne i Danmark ikke lære, at diversitet i arbejdsstyrken er en styrke, hvilket resten af Europa med undtagelse af Sverige har opdaget, så stopper væksttoget snart og det bliver svært at få igang igen. Hvis man ikke vil erkender at der skal nytænkning til og ikke genbrug af de tidligere stillingsannoncer og tjeklister i HR afdelingen.

Den 35 – 40 årige med mindst 20 års erfaring, ekspertviden på minimum 4-6 områder, som er mobil, robust, selvstændig, den fødte leder og har børn som er flyttet hjemmefra, findes ikke !

https://humantrust.dk/blog/lige-boern-leger-ikke-altid-bedst/

Så det er ved at være sidste chance for at virksomhederne kan nå at stopper med at spejler sig i troen på at alt fungere så længe man har mange følgere på Facebook, den rigtige blev stemt hjem i sidste reality show, alle siger det går godt eller at politikerne ved hvordan man løser problemerne.

News flash : Handling har konsekvens.

Tag den fjernkontrol og smid den over skulderen. Der er ikke tid til at zappe rundt, det er derimod ved at være sidste chance for virksomhederne til selv at kunne tage et aktivt valg og tage ansvar for det. Handlinger har en konsekvens og det er nu virksomhederne må erkende at der er plads til forbedringer, hvis man stadig vil være med hvor det er sjovt.

Der er ingen alternativ tekst for dette billede

Så drog diplom hysteriet, stop med alders fordommene, glem traditionerne og riv de faste tjeklisterne i HR itu. Vælg mulighederne, fornyelsen, alternativerne og den skæve kandidat. Det var i 1931 Huxley skrev ” fagre ny verden ” . Men stadig er der nogen som ikke har læst hele bogen, men kun de første kapitler…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *