Hvorfor er en amputeret Jobsøger, udvikling ?.

Jeg er jobsøgende og for nogle dage siden, må jeg indrømme der skulle jeg lige bruge lidt tid på at tørre kaffen af min tablet, bordet og gulvtæppet.

Jeg fik en mail fra min fagforening som erklærede det var vigtigt, så jeg loggede ind asap. Og ja det var vigtigt !.

Det var et trusselsbrev.

Jeg har i flere år haft en lille selvstændig konsulentvirksomhed inden for ledelsesrådgivning og sikkerhedsplaner, primært i relation til luftfartsområdet. Da jeg blev arbejdsløs i mit faste job, blev virksomheden registreret til en bibeskæftigelse efter vejledning fra min fagforening så jeg ,hvis der kom nogle muligheder, kunne tilbyde en kommende arbejdsgiver fastansættelse eller arbejde efter regning. Det er jo dejligt at have flere løsninger at kunne tilbyde.

Tilbage til trusselsbrevet. Her blev jeg gjort klart, at hvis jeg ikke inden måneden udgang lukkede mit firma, ville jeg ikke længere kunne få understøttelse.

Grunden er, at de folkevalgte har besluttet, at ændre muligheden for at være hel eller delvis selvforsørgende, mens man er aktiv jobsøgende fra 78 uger til 30 uger.

Nu spørger jeg så, hvor er udviklingen og dynamikken for en jobsøgende, hvis man amputere deres muligheder for, at selvstændigt medvirke til at blive selvforsørgende ved at reducere perioden ?. Vi høre jo også, at man i dansk lovgivning skal fremme mulighederne for, at skabe selvstændige virksomheder, det vil øge væksten…..

Er en amputeret jobsøgende, som kun må leve på overførselsindkomst, udvikling ? Set i forhold til en jobsøgende der ved egen hjælp og egen virksomhed, kunne komme tilbage og igen yde til samfundet, da ikke være mere fornuftigt ?.

2 tanker om “Hvorfor er en amputeret Jobsøger, udvikling ?.

  1. Jannie S. Stenderup Svar

    Kan desværre kun give dig ret i, at ændre lovgivningen fra 78 uger til 30 uger gør det rigtig svært for rigtig mange mennesker, som kunne tilfører en masse godt til arbejdsmarkedet. En kæmpe fejl af de folkevalgte. De straffer de forkerte mennesker!!!

  2. Michael IndlægsforfatterSvar

    Ja Janni det virker som, at man helst vil sikre at der klienter i systemet, mere end der bidragsydere til samfundet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *